Welkom bij Cuines 33

Smaak is zo complex, genieten zo eenvoudig.

Als je lang genoeg probeert, ruik je ze ook: de bossen van het
Zwin tot aan Zeeland. Daar ben ik opgegroeid. Daar hing het
al wat in de lucht, die passie voor de natuur die uiteindelijk
tot koken leidde. Op mijn negentiende schoot ik uit de
startblokken, daarna had ik het geluk mee te draaien in enkele
gerenommeerde topzaken. 10 jaar geleden spoelde ik aan
in Knokke. Ik werd verliefd op het gastronomische karakter
van de badstad en nog meer op de lekkerste ‘dish’ ooit: mijn
vrouw Fleur. Niet alleen is ze de rots in ons gezin, ze is ook de
spil van Cuines 33. Met enkele hoogstaande restaurants op
haar palmares groeide ze uit tot een exquise gastvrouw. Mijn
soulmate werd mijn rechterhand. Haar passie voor cocktails en
wijnen straalt van haar af en haar oog voor detail en ontluikende
lach doen de zaal oplichten. Samen met onze tweeling, Anaïs
en Nomah, kunnen we genieten van kuieren in het bos, van
spelenderwijs kastanjes zoeken. Ingrediënten vind je niet, zij
vinden jou. Smaak is zo complex, genieten zo eenvoudig.


Op de fiets, samen met mijn vrouw, laat ik alles los. De chaos in
mijn hoofd ontspint in een prikbord van smaken. Die trechter ik
in de keuken tot een mooi geheel en werk ik fijn af met de pipet
in de hand. Dat proces, die zoektocht, mondt steeds uit in een
topgerecht. Elke dag gaan we voor die nieuwe creaties, die lach
van onze gasten, dat kleine bedankje achteraf… Het geeft ons
steeds opnieuw energie en inspiratie.


Cuines 33 is een reis van smaken. Een one way ticket naar een
culinair feest waar de kleuren van afspatten. Een feest waar
iedereen welkom is. Niet enkel onze gerechten maar ook ons
interieur neemt je mee naar het zuiden, naar onze thuis:
Cuines 33. Waar je kan genieten met al je zintuigen.


Want een gerecht moet zijn zoals het leven: af.